Υπουργός Υγείας

Θάνος Πλεύρης

Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 1977, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».

Επιπλέον, από το 2006 είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο».

Από το 2019 έως σήμερα, είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών” κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Επίσης, μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες επάνω σε κλινικές δοκιμές και τα δικαιώματα των ασθενών με το πιο πρόσφατο το «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, Νομική εκτίμηση, Δικαιώματα ασθενών, Η θέση του ιατρού, Παραδείγματα Νομολογίας» από τις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη 2018.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Γερμανικά και Αγγλικά.

Είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχει δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.

Kαθηγητής / Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σε Διεθνείς Οργανισμούς

Ηλίας Μόσιαλος

Ο Ηλίας Μόσιαλος, είναι κορυφαίος καθηγητής σε έδρες υψηλού κύρους στη Μ. Βρετανία, με πλούσιο επιστημονικό έργο και διεθνή αναγνώριση ως συνεργάτης δεκάδων οργανισμών και φορέων υγείας πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο, καθώς και σύμβουλος κυβερνήσεων πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Είναι καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων, επιμελητής πολλών επιστημονικών εκδόσεων και αρχισυντάκτης επιστημονικού περιοδικού. Έχει χρηματίσει σύμβουλος σε θέματα υγείας σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές πάνω σε Πολιτικές Υγείας στο LSE. Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της πολιτικής της υγείας. Ταυτόχρονα είναι διευθυντής και ιδρυτής του LSE Health στο Λονδίνο, ενώ ως ακαδημαϊκός έχει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Κατά το παρελθόν έχει επιμεληθεί των εκδόσεων του Cambridge University Press για τα Οικονομικά, τις Πολιτικές και τη Διοίκηση της Υγείας, και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Health Economics. Υπήρξε σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Έχει 197 δημοσιεύσεις με περισσότερες από 3.000 αναφορές στο έργο του.

Το 2002 και 2007 βραβεύθηκε από τον Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση στον τομέα της διοίκησης υπηρεσιών υγείας.

Το 2009 η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ τίμησε το ερευνητικό του κέντρο με το ανώτατο βραβείο εξαιρετικών επιδόσεων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το 2010 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Stampar από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Δημόσιας Υγείας.

Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φιλανδίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Σλοβενίας, της Νότιας Αφρικής, της Ισπανίας και της Σουηδίας, όπως και των ασφαλιστικών ταμείων σε Αυστρία, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία και Νότια Κορέα.

Τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011.

Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας μέχρι τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Είναι επίτιμο ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. της «Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Τον Μάρτιο του 2020 αποδέχθηκε τη πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εργαστεί ως εκπρόσωπος και σύμβουλος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας κορωνοϊού 2019–20, θέση που κατείχε αμισθί.

Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη

Dr. Hans Henri P. Kluge

Ο Δρ Hans Henri P. Kluge ξεκίνησε τη θητεία του ως Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη τη 1η Φεβρουαρίου 2020, μετά την υποψηφιότητά του από την Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΟΥ για την Ευρώπη και τον διορισμό του από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΥ.

Διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στην ιατρική πρακτική και τη δημόσια υγεία σε πολλά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο. Έχοντας πτυχίο ιατρικής, χειρουργικής και μαιευτικής από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven το 1994, ξεκίνησε την καριέρα του ως οικογενειακός γιατρός στο Βέλγιο.

Με ανάθεση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) Βελγίου από το 1995, η διεθνής του εμπειρία ξεκίνησε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εργαζόμενος στη Λιβερία και τη Σομαλία, συντονίζοντας ένα πρόγραμμα ελέγχου της φυματίωσης (ΤΒ) και παρέχοντας ιατρικές και δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε ζώνες συγκρούσεων. Το έργο του Δρ Κλούγκε για τους ΓΧΣ στον τομέα του ελέγχου της φυματίωσης συνεχίστηκε με ανάρτηση προγραμμάτων συντονισμού σε φυλακές της Σιβηρίας και στη συνέχεια ως Περιφερειακός Σύμβουλος ΤΒ για χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στη Μόσχα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Δρ Kluge εντάχθηκε στον ΠΟΥ το 1999, ως Διευθυντής Έργου για φυματίωση και φυματίωση-HIV στο Γραφείο της ΠΟΥ στη Ρωσική Ομοσπονδία. Κατά την περίοδο 2004–2009, η εστίασή του επεκτάθηκε, ως ιατρός για τη φυματίωση και στη συνέχεια ως επικεφαλής ομάδας για τη μονάδα 3 ασθενειών (HIV, TB και ελονοσία) στο Γραφείο της ΠΟΥ στη Μιανμάρ, καθώς και ως σύμβουλος στη Λαϊκή Δημοκρατία της Δημοκρατίας της Κορέας για τη φυματίωση.

Το 2009, ο Δρ Kluge μετακόμισε στο Περιφερειακό Γραφείο της ΠΟΥ για την Ευρώπη και το επόμενο έτος διορίστηκε Διευθυντής του Τομέα Συστημάτων Υγείας και Δημόσιας Υγείας και Ειδικός Εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή για την Καταπολέμηση της Πολυανθεκτικής στα Φάρμακα Φυματίωσης. Ως διευθυντής του τμήματος, ηγήθηκε της ανάπτυξης ενός νέου οράματος της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ για τα συστήματα υγείας για ευημερία και αλληλεγγύη. Οδήγησε την εργασία σε μια περιφερειακή μελέτη για την καθολική κάλυψη υγείας και την οικονομική προστασία, έδωσαν προτεραιότητα στην εστίαση στην παροχή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και δημιούργησε ισχυρές εταιρικές σχέσεις για τις επιδόσεις και τις μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την Παγκόσμια Τράπεζα, το GAVI, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας και Πολιτικές, κοινωνία των πολιτών και δωρητές.

Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».

Ιατρός - Μικροβιολόγος / Πρώην Υπουργός Υγείας

Ανδρέας Ξανθός

Ο Ανδρέας Ξανθός γεννήθηκε το 1960 στο Ρέθυμνο και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία και εργαζόταν ως γιατρός του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Υυπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο Ρέθυμνο από το 2008.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου στις εκλογές του Μαΐου και στις επαναληπτικές του Ιουνίου 2012.

Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2012 έως το 2014 ήταν υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Ιανουάριο του 2015 επανεκλέχτηκε βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρέτησε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019 κατείχε τη θέση του Υπουργού Υγείας.

Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολόγος ΕΚΠΑ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Ιωάννα Παυλοπούλου

Η Ιωάννα Παυλοπούλου είναι πτυχιούχος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».

Εκπαιδεύτηκε στο αντικείμενο των παιδιατρικών λοιμώξεων στο Τμήμα Λοιμώξεων της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και έλαβε τον τίτλο της Λοιμωξιολογίας το 1996. Στο ίδιο τμήμα εργάστηκε μέχρι το 2005.

Το 2006 εξελέγη ως Λέκτορας και το 2020 ως Καθηγήτρια στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Επίσης, είναι διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τις παιδιατρικές λοιμώξεις, τις λοιμώξεις σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή, την πρόληψη και τα εμβόλια.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ιδρυτικό μέλος του ηλεκτρονικού ιστότοπου www.infovac.gr, μιας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας με στόχο την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικές με εμβόλια και εμβολιασμούς.

MBA PhD, Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε το 1990 από τη Σχολή Μωραΐτη. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του London School of Economics (ΒSc Management), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που αποτελεί την ηγετική επιχείρηση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γ. Αποστολόπουλου, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται πέραν από την υγεία, στις ασφάλειες, το real estate και το εμπόριο.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ) και μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ. Επιπλέον, είναι μέλος του Advisory Board του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, του διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και management του Πανεπιστημίου Cambridge (CIBAM) και του Chatham House στο Λονδίνο.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι παράλληλα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE (HAALSE), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αθηναϊκής Λέσχης», της πιο ιστορικής λέσχης της Ελλάδος και επιπροσθέτως, Επίτιμος Πρόξενος του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι, ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ» που έχει στόχο την προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Cyber Security International Institute (CSIi), που έχει σαν στόχο να εκπαιδεύει και να ενημερώνει, ιδιαίτερα τα παιδιά, για την ορθή χρήση και τις απειλές του κυβερνοχώρου.

Για το κοινωφελές του έργο, επιχειρηματική πορεία και πολυδιάστατη προσφορά, του έχουν απονεμηθεί σειρά βραβείων και διακρίσεων. Το 2008 του απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο “Giuseppe Sciacca” για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση. Παράλληλα, έχει βραβευθεί από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του στο Σώμα καθώς και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την προσφορά του στους Αστυνομικούς της Αττικής. Επίσης, έχει βραβευθεί από την Ομοσπονδία Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την προσφορά του στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Το 2020 του απονεμήθηκε το «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δόθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα. Τον Μάιο του 2021, του απονεμήθηκε το βραβείο «Leadership in Healthcare & Corporate Social Responsibility», στο πλαίσιο του Maria Callas Monaco Gala & Awards, υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου, για την ηγεσία που επέδειξε στον κρίσιμο κλάδο της υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας και την κοινωνική του προσφορά.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Ομίλος Ιατρικού Αθηνών αναδείχθηκε Χρυσός Πρωταγωνιστής της Δεκαετίας 2010-2020, στον κλάδο των Ιατρικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των Βραβείων-Θεσμός της Direction Business Network. Τον Οκτώβριο του 2021, ο Δρ. Αποστολόπουλος βραβεύτηκε ως «World Eminent Man of Leadership in Health & Entrepreneurship» από τον Διεθνή Οργανισμό Who is Who International Awards για την προσφορά του στους τομείς της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αλλά και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Είναι παντρεμένος με τη Ρόη Δανάλη και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ

Θεανώ Καρποδίνη

Η κα Καρποδίνη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδότηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Διαθέτει εμπειρία διοίκησης δεκαεφτά ετών, τόσο στον ιδιωτικό τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων, όσο και στη δημόσια διοίκηση τα τελευταία δέκα χρόνια ως ειδική σύμβουλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, έχει ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό έλεγχο ΑΕ, ισολογισμών-απολογισμών φορέων του Δημοσίου, ενώ είχε την ευθύνη του Προγράμματος Εξόφλησης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών Φορέων Γενικής Κυβέρνησης 2012-2014 ως ειδικός σύμβουλος του ΓΛΚ.

Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΕ

Αργυρή Βαγιωνά

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1975. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1992 και από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998. Έλαβε τον τίτλο της Ειδικότητας της Νεφρολογίας το 2007. Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2013. Το καλοκαίρι του 2017 ολοκλήρωσε το Executive Education Course Achieving Leadership Excellence στο London School of Economics.

Η ενασχόληση με τον επιχειρηματικό κόσμο της Υγείας ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια με τη διαχείριση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και εξελίχθηκε με την ίδρυση το 2002 του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Αναγέννηση , του μεγαλύτερου μέχρι και σήμερα Κέντρου Αποκατάστασης στην Ελλάδα. Από το 2007 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αναγέννησης και από το 2008 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Νεφρολογική Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πιστοποιημένων Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΕΠΚΑ, όπως επίσης και σε άλλα επιστημονικά και επιχειρηματικά συμβούλια.

Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Θεόδωρος Χαμακιώτης

Ο Θεόδωρος Χαμακιώτης γεννήθηκε το 1975 και αποφοίτησε από την Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Αθηνών με σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π.

Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας κατέχοντας διευθυντικές θέσεις και θέσεις ευθύνης στα αντικείμενα των Οικονομικών και της Διοίκησης. Ανήκει στο Δυναμικό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών από το 2009 διατελώντας στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ιατρικού Ψυχικού έως το 2019. Aπό το 2019 είναι Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Είναι μέλος του Δ.Σ του Σ.Ε.Κ και τον Οκτώβριο του 2021 εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου.

Επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου HHG

Γιάννης Βάλβης

Ο Γιάννης Βάλβης είναι από τον Ιούνιο 2021 ο Επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου HHG.

Συνεργάζεται με τη Διοίκηση του Ομίλου στη διαμόρφωση του Οράματος και της Στρατηγικής, καθώς και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικών έργων όπως εξαγορές, έργα μετασχηματισμού, στρατηγικές συνεργασίες, λειτουργική βελτιστοποίηση.

Διαθέτει εμπειρία άνω των 15 ετών ως Σύμβουλος Στρατηγικής, καθώς διετέλεσε Partner στο Συμβουλευτικό Τμήμα της Εταιρείας Deloitte στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες σε μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης και κάτοχος International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Ομίλου Βιοιατρικής

Γεώργιος Στυλιανίδης MD

Ο Γεώργιος Στυλιανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ελληνική και σουηδική υπηκοότητα. Ο κ. Στυλιανίδης έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Στυλιανίδης ειδικεύτηκε και εξειδικεύτηκε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα πήρε το προ-ιατρικό πτυχίο του έπειτα από διετή φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Oxfordshire στην Αγγλία το 1991 και στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pecs στην Ουγγαρία. Τα επόμενα χρόνια, ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Norrland στη Σουηδία και εξειδικεύτηκε στη λαμπαροσκοπική χειρουργική και στην χειρουργική ενδοκρινών αδένων και μαστού.

Το 2009 επέστρεψε στην Αθήνα όπου παράλληλα με τα δύο ιδιωτικά ιατρεία που λειτουργούσε, από το 2010 χειρουργούσε στην ΒιοΚλινική Αθηνών.

Από το 2014, είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας CrossBorderMedCare που δραστηριοποιείται και ως Τμήμα Διεθνών Ασθενών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ιατρικού Τουρισμού και Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Ιατρικού Τουρισμού.

Παράλληλα, από τον Μάρτιο του 2021 ο κ. Στυλιανίδης είναι Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Διευθυντής Ά Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ

Βασίλειος Σιούλας

Ο Βασίλειος Σιούλας είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσής του στη Γ΄ Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, εξειδικεύτηκε στη Γυναικολογική Ογκολογία στο διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περισσότερες από 2000 χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς με γυναικολογικούς καρκίνους.

Κατά την παραμονή του εκεί, εκπαιδεύτηκε σε πλήθος πρωτοποριακών μεθόδων, όπως, μεταξύ άλλων, τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής και του λεμφαδένα-φρουρού, τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου ωοθηκών προχωρημένου σταδίου, τις στρατηγικές για τη διατήρηση γονιμότητας σε νεότερες ασθενείς και την πρόληψη καρκίνου σε γυναίκες με γενετική προδιάθεση. Με την αποφοίτησή του, έλαβε την πιστοποίηση στη Γυναικολογική Ογκολογία και από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εταιρία (ESGO).

Ο κ. Σιούλας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει να παρουσιάσει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Σήμερα, είναι Διευθυντής της Α’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Συνδιευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΕΛΠΕΝ, Πρόεδρος ΠΕΦ, Μέλος ΔΣ ΣΕΒ

Θεόδωρος Ε. Τρύφων

Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Από το 1992 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

Ο Όμιλος της ELPEN έκλεισε το 2020 με κύκλο εργασιών 250.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του πάνω από 1100 εργαζομένους και 3 παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής. Θυγατρικές του ομίλου ELPEN είναι η WinMedica, Aenorasis και ELPEN GmbH στη Γερμανία. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενός Συλλόγου με 45 μέλη (28 παραγωγικές μονάδες). Το 2019 εκλέχτηκε Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και Μέλος του ΔΣ της Medicines for Europe, Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενόσημων & Βιοϊσοδύναμων Φαρμάκων.

Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΟΦ

Δημήτριος Φιλίππου

Ο Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών υπήρξε πρωτοπόρος, έδειξε ιδιαίτερη κλήση στα επιστημονικά δρώμενα της ιατρικής, εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής Εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η κίνηση αυτή έχει λάβει ελληνικά και διεθνή βραβεία με κυριότερο αυτό της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένους, (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης) στο Νομό Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας όπου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας.

Κατά τη διάρκεια λήψης της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής εκπαιδεύτηκε σε διάφορα μεγάλα κέντρα της Αθήνας

 • ΓΟΝΚ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας
 • ΓΠΝΝΑ “Η Αγία Όλγα”, Α’ Χειρουργική Κλινική
 • ΓΝΠΝΠ “Τζάνειο”, Α’ Χειρουργική Κλινική

καθώς της Ελβετίας

 • Hopital Daler, Clinique Chirourgie
 • Hopital Cantonal du Fribourg, Clinique Chirourgie.

Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το Μάθημα της Ανατομίας, και έλαβε τον τίτλο του Επισκέπτη Καθηγητή το 2008.

Από το 2006 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και συνεργάζεται με διάφορα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές στην Αθήνα εργάζεται ως ιδιώτης. Συνεργάζεται με διάφορα ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Αθήνα.

Από το 2008 έως το 2013 ήταν επιστημονικά υπεύθυνος χειρουργός στο Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα.

Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην Κλινική Νέο Αθήναιο Ευρωθεραπεία και υπεύθυνος της Μονάδας Εφαρμογών Laser.

Το 2019 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2019 έως σήμερα είναι Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, Αντιπρόεδρος της Φαρμακευτικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής και Μέλος της Επιτροπής Φαρμακευτικής Δαπάνης και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων. Από το 2020 έως σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Παρουσιάζει σημαντικό επιστημονικό έργο, με δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, μετάφραση πολλών ιατρικών βιβλίων, και συγγραφή βιβλίων για ιατρούς αλλά και το ευρύ κοινό.

Έχει ειδικευτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στα διάφορα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού στη χειρουργική μαστού, θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων, στην προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική αποκατάσταση των κηλών, των παθήσεων του παχέος εντέρου, του πεπτικού συστήματος και του πρωκτού, των παθήσεων του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος.

Σύμβουλος Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας

Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη

Η κυρία Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και διαθέτει πτυχίο BSc Social Policy & Economics από το London School of Economics. Επίσης, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc Health Policy, Planning & Financing από το London School of Economics και το London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Από τον Ιούλιο του 2019 εργάζεται ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, αρχικά ως Σύμβουλος του Υφυπουργού Υγείας και μετέπειτα Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 κατέχει τη θέση Συμβούλου της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

Το βασικό αντικείμενο του επιστημονικού της ενδιαφέροντος εστιάζεται στο σχεδιασμό και την αξιολόγηση της πολιτικής υγείας, καθώς και τη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη ποσοτική ανάλυση και αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη διαμόρφωση Δεικτών αξιολόγησης και στη διατύπωση προτάσεων για τη δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού Συστήματος Υγείας.

Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά.

Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ

Χαρά Κανή

H κα Κανή Χαρά, είναι Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων στη Διεύθυνση Φαρμάκου, Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Υπουργείου Υγείας.

Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Φαρμακευτική.

Συμμετέχει επίσης ως εμπειρογνώμονας σε ευρωπαϊκά δίκτυα για την τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων καθώς και σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για τα φάρμακα

Σύμβουλος Διοίκησης & Μέλος ΔΣ Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ

Σωκράτης Γουρλής

Ο Σωκράτης Γουρλής είναι Σύμβουλος Διοίκησης του Ομίλου Ιατρόπολις καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με αντικείμενο τον στρατηγικό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ανάπτυξη της εταιρείας.

Από το 2008 εργάζεται στον Όμιλο Ιατρόπολις σε διάφορες θέσεις, ενώ διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της Υγείας, καθώς εκτός των άλλων εκπροσωπεί τον Όμιλο σε διάφορους φορείς και Ενώσεις των διαγνωστικών κέντρων.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη ενώ έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λονδίνο και ειδικεύεται στη δημιουργία, βελτίωση και ανάπτυξη νέων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Παράλληλα δραστηριοποιείται ως Διαχειριστής και μέτοχος σε εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων.

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Μίνα Γκάγκα

Η Ιατρός κ. Μίνα Γκάγκα (MD, PhD) σπούδασε στο ΕΚΠΑ, ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Αλλεργιολογία και Κλινική Ανοσολογία στο Imperial College και στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου.

Υπήρξε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής και του Κέντρου Άσθματος στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», όπως επίσης και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, τόσο με κλινικό όσο και με εκπαιδευτικό ρόλο.

Επιπλέον, έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (ΕΣΔΠ) και Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Συμμετείχε δε ενεργά ως κύριος ερευνητής σε πολλαπλές κλινικές δοκιμές, ενώ είναι και μέλος των ομάδων για την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για το άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα, τομείς στους οποίους έχει πλήθος δημοσιεύσεων.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας

Ιωάννης Κωτσιόπουλος

Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στις Τεχνολογίες Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και διδακτορικού στην Πληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 2015 εργαζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέσεις ευθύνης στο NHS, όπως αυτή του Chief Information Officer, και είναι μέλος του NHS Digital Academy.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (2011-2014), μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (DRGs) και έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε έργα έρευνας και τεχνολογίας και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας αλλά και στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία.

Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής ΙΚΠΙ

Γιάννης Τούντας

Ο Γιάννης Τούντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Έχει σπουδάσει Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, καθώς και εκδότης του περιοδικού «Νέα Υγεία».

Μέχρι την αφυπηρέτησή του, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-20), καθώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2016-20).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥΠ Αττικής (2003-4), Εθνικός Εκπρόσωπος για Θέματα Υγείας στον ΟΟΣΑ (2008-2009), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (2008-10), Πρόεδρος του ΕΟΦ (2010-13), καθώς και Διευθυντής του Τομέα “Ψυχιατρικής, Νευρολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2018-19).

Είναι συγγραφέας 15 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει 155 ξενόγλωσσες και 67 ελληνικές επιστημονικές εργασίες. Τέλος, ο κ. Τούντας υπήρξε υπεύθυνος ή συμμετείχε σε 9 διεθνή ερευνητικά προγράμματα και 93 εθνικά.

Μέλος ΔΣ & Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης EUROLIFE

Αμαλία Μόφορη

Η Αμαλία Μόφορη είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife FFH και Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων από το 2016.

Η Α. Μόφορη είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναλογιστική επιστήμη από το Cass Business School του Λονδίνου. Έχει πιστοποίηση Αναλογιστή από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Έχει 15ετή εμπειρία σε θέματα συμβουλευτικής στον αναλογιστικό τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρίες συμβούλων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Πρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδος

Νίκος Δέδες

Ο Νίκος Δέδες είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κλινικών Δοκιμών για τον HIV και της ομάδας εκπόνησης των κατευθυντήριων οδηγιών για την HIV λοίμωξη του European AIDS Clinical Society.

Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης-ομπρέλα για το AIDS «European AIDS Treatment Group», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Medicines Agency, και μέλος της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον HIV στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Εκδότης - Διευθυντής Realnews

Νίκος Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 9/10/1962 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1983 ως εκπαιδευτικός συντάκτης στη «Μεσημβρινή».

Μετά τη βράβευσή του απο το ίδρυμα Μπότση, το 1984, «μπαίνει» στο πολιτικό ρεπορτάζ. Συνεργάζεται με την «Ακρόπολη της Κυριακής», το «Εθνος» και τα περιοδικά «Ένα» και «Status».

Έχει εργασθεί και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 -μετέχοντας στην ιδρυτική επιτροπή του σταθμού- ΕΡΑ, SKY 100.4, PLANET και STATUS FM.

Το 1989 ξεκίνησε η συνεργασία του με το MEGA. Από το 1998 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού.

Από το 2003 έως το 2007 βρίσκεται στον Alpha ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης και Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού.

Από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάζεται με το Alter.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε μαζί με τον Ανδρέα Κουρή τον όμιλο REAL GROUP, στον οποίο ανήκουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM 97,8» της Αθήνας, ο «REAL FM 107,1» της Θεσσαλονίκης, o «Ελληνικός 93,2» της Αθήνας, η κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και το ενημερωτικό portal
«Real.gr».

Το 2012 δημιούργησε το προσωπικό του site-blog «Enikos.gr» και το οικονομικό blog «Enikonomia.gr».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο 2016, συνεργάζεται με το Star Channel

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA).

Co-founder DOME CONSULTING FIRM & Communication Expert

Μαριάνα Πυργιώτη

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και media training στο BBC Academy.

Εργάστηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 1994 κατείχε και managerial θέσεις σε ΜΜΕ (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης, Γενική Διευθύντρια και Σύμβουλος έκδοσης). Το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια του φιλελεύθερου think tank “Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.”

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική της καριέρα συνεργάστηκε από το 1998 ως media trainer για «παραδοσιακό» και cyber crisis management σε μεγάλες εταιρείες PR και Επικοινωνίας (Civitas, Stratcom, McCann Ericson, Newton/Gravity κ.α ). Μετείχε σε πάνω από 25 projects μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως PETROLA HELLAS, HELLENIC PETROLEUM (ELPE), LAFARGE BETON, HALYPS BUILDING MATERIALS, ITALCEMENTI GROUP, REGENCY CASINO THESSALONIKI, HSBC, CREDIT AGRICOLE LIFE, DELTA, KATSELIS, GOODY’S, EVEREST, CARREFOUR, GENESIS FARMA και άλλες.

Δημοσιογράφος

Κάτια Μακρή

Η Κατια Μακρη είναι δημοσιογράφος, σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο πολιτικό ρεπορτάζ και σε αυτό το διάστημα εργάστηκε στις εφημερίδες Έθνος, Ελευθεροτυπία και Real News, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Channel και Alter και στα ραδιόφωνα Real, Alpha και Flash.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Σπουδών και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

Διευθυντής Real FM

Γιώργος Χουδαλάκης

Ο Γιώργος Χουδαλάκης σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται στο ραδιόφωνο από το 1991. Έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, όπως ο Αntenna 97’2 FM, City 99,5, Parapolitika FM 90,1 και REAL FM 97,8.

Έχει επίσης εργαστεί στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτης, παρουσιαστής δημοσιογραφικών εκπομπών και σχολιαστής σε πολιτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Sky, Star και Blue Sky.

Έχει επίσης υπάρξει τακτικός αρθογράφος σε εφημερίδες όπως η Real news ο Ριζοσπάστης κλπ.

Σήμερα είναι διευθυντής του REAL FM 97,8 και παρουσιάζει το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού.

Δημοσιογράφος

Γιάννης Πολίτης

Ο Γιάννης Πολίτης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής επί 35 χρόνια. Ξεκίνησε το 1984 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην οποία εργάστηκε 28 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος, ενώ διετέλεσε και προϊστάμενος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας. Το 1988 έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Ήταν μέλος της πρώτης δημοσιογραφικής ομάδας του MEGA CHANNEL, στο οποίο εργάστηκε επί 14 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών. Έχει διατελέσει, επί 9 συνολικά χρόνια, Γενικός Διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9.84, City και Βήμα FM. Από το 2004 έως το 2013, εργάστηκε στη Δημόσια Τηλεόραση (πρώην ΕΡΤ) ως πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.

Σήμερα είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Real News, πολιτικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας «politisonline», επίτιμος καθηγητής, καθώς και εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου), Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα «Πηγές Ενημέρωσης» στο τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Έχει διδάξει επίσης στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics της Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)

Έχει βραβευτεί από:

 • Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση «για την ολοκληρωμένη και αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων του, τις επιτυχίες του με αρκετές αποκλειστικότητες στο πολιτικό ρεπορτάζ και την ευπρεπή παρουσία του στην Τηλεόραση»
 • Από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της «2ης εκδήλωσης βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
 • Από την Ένωση Δημάρχων Αττικής «για την αντικειμενικότητά του στην άσκηση του λειτουργήματός του».
 • Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λευκάδας για την προσφορά του στο νησί.

Γεννήθηκε το 1961 στο Μεγανήσι Λευκάδας και έχει σπουδάσει ΜΜΕ (Queen Margaret University, Edinburgh) και MBA (East London University).

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΗΣΤΕ

VIDEO

Παρακολουθήστε βίντεο απο την ημερίδα.


Υγεία πάνω απ' όλα - Άνοιγμα Ημερίδας / Χαιρετισμοί

Υγεία πάνω απ' όλα - Άνοιγμα Ημερίδας / Χαιρετισμοί

Υγεία πάνω απ' όλα - Συνέντευξη Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Υγεία πάνω απ' όλα - Συνέντευξη Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Υγεία πάνω απ' όλα - Η διαχείριση της πανδημίας και οι προκλήσεις στη μετά Covid-19 εποχή

Υγεία πάνω απ' όλα - Η διαχείριση της πανδημίας και οι προκλήσεις στη μετά Covid-19 εποχή

Υγεία πάνω απ' όλα - Η συμβολή των ιδιωτών παροχών Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Υγεία πάνω απ' όλα - Η συμβολή των ιδιωτών παροχών Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Υγεία πάνω απ' όλα - Κάλυψη των ασθενών μέσω επενδύσεων, έρευνας και καινοτομίας

Υγεία πάνω απ' όλα - Κάλυψη των ασθενών μέσω επενδύσεων, έρευνας και καινοτομίας

Υγεία πάνω απ' όλα - Το νέo ΕΣΥ: Η στρατηγική για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα Υγείας

Υγεία πάνω απ' όλα - Το νέo ΕΣΥ: Η στρατηγική για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα Υγείας

Η ΗΜΕΡΙΔΑ

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πρωτοφανούς πανδημίας COVID-19 βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του τέλους: Αποτίμηση της διαχείρισης της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, βασικά συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία.

Ο ρόλος της επιστημονικής – ερευνητικής κοινότητας, οι προκλήσεις του φαρμακευτικού κλάδου. Ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΥ με βάση τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την διαχείριση της πανδημίας.

Οικονομία και υγεία, επενδύσεις στην υγεία, κρίσιμα ερωτήματα με δύσκολες απαντήσεις για το μέλλον.

ATHENS MARRIOTT HOTEL

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας,

DOME Consulting Firm
Αντωνία Αγγελάκου
+30 – 212 – 1052761
info@domeconsulting.gr
NEXT IS NOW
Μαρία Βλαχοσταμάτη
+30 – 211 – 2008380
nextisnow18@gmail.com

Covid-19

Η είσοδος στην ημερίδα, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων.

(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
  ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ


  KΑΘΗΓΗΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

  Ηλίας Μόσιαλος

  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

  Ιωάννα Παυλοπούλου

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  Θεόδωρος Χαμακιώτης

  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ HHG

  Γιάννης Βάλβης

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑ

  Βασίλειος Σιούλας

  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΟΠΥΥ

  Χαρά Κανή

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


  Χρυσός Χορηγός

  Ασημένιος Χορηγός

  Υπο την αιγίδα

  Χορηγοί Επικοινωνίας

  Οργάνωση

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

  ATHENS MARRIOTT HOTEL

  Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, 175 64


  Health Above All 2021

  Athens Marriott Hotel 385 Andrea Siggrou Avenue, 175 64, Athens, Greece

  https://www.marriott.com/hotels/travel/atham-athens-marriott-hotel/

  Get directions

  Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies

  Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

  Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

  x